4/19/14

lama tak update

lama dahhh tak tulis apa2 post kan..laa ni baru rasa nak menaipnya..
dekat dua tahun dah abah tak ada...hidup ni mcm berubah rutin..bagi siapa yg kenal aku since sek maybe depa akan taw apa maksud perubahan rutin bagi aku..
kaki ini hanya tahu melangkah..tanpa mgerti makna setiap langkah itu..selalu tertanya di fikiran aku..bila kah langkah ini akan terhenti tanpa erti...aku selalu merasa langkah2 yang aku atur semuanya kosong..mungkin aku ni gedik kottt sbb tu kate langka2 aku tu kosong..tapi yang merasa hanya aku...bangun pagi adalah sesuatu yg sukar dalam hidup aku sejak abah dah tiada..bukan aku cuba meyalahkan takdir tapi jujur hati ni rasa kosong seperti mana setiap langkah yang aku atur..aku hanya tahu berusaha bangun pagi mula kan langkah utk ke kelas ,memulakan kelas..dalam kelas otak aku selalu melayang hum entah bile nya otak aku fokus dlm kelas tu..hohoho..after kelas aku mula kan lg langkah aku ke cafe bersama kwn2 aku mulakan sarapan aku setelah itu kami berpisah menuju ke kelas masing2 dan ketika itu sekali lg aku mula kan langkah aku ke kelas dan berusaha fokus dalam kelas...tapi kalau kelas kat dkg 6 tu selalu laa otak aku melilau entah ke mana nth otak aku ni berfikir tapi langkah kaki aku masih terus ke dkg 6...aku cuba ubah kan style hidup aku seperti dulu tapi nth sampai skrg aku masih tak mampu..ya semua org akan cakap 'kau boleh' tapi rasa ini tetap kosong sampai ke saat ini..mungkin tiada yang akan faham perasaan aku ni..aku rasa letih tapi masih carrying on..aku rasa give up tapi masih teruskan langkah...mungkin ini perjalanan hidup aku iaitu hanya mengatur langkah utk berjalan dan bukan nya utk berlari bg mgejar impian..akankah aku akan melangkah dengan penuh erti??aku harap begitu..langkah yang kosong akan berganti dengan langkah yang penuh dengan maksud matlamat hidup aku...aku tahu saat ini aku telah menjadi seorang anak yang memusnahkan impian ibu bapa nya...aku sentiasa kalah dengan diri aku emosi aku..hati ini rasa pedih tak terkata..ada kala aku akan menanges sendirian..jujur aku perlukan sokongan..mungkin aku merasa tidak cukup dgn sokongan yang sedia ada..mungkin perasaan kosong ini telah membutakan sokongan yang sedia ada..yahhhhhhhhhhhh...perasaan kosong nyahhh engkauuuuuu...kalau lah menaip akan membuang perasaan kosong ni  humm rase nya mahu aku tiap2 masa menaip je...


No comments: